torsdag 29 april 2010

Callor

Tjusiga callor, röda, svarta, vita kanske?

Lejongap

En liten mindre men mustig skönhet som finns alla möljiga färgkombinationer

Luktärter

Windsor, velwet cream och ice cream




Fingerborgsblommor

Härliga, lättskötta, återkommande fingerborgsblommor. Finns ju alla tänkbara färger.


onsdag 28 april 2010

Luktärt

Luktärter, winsor, velwet cream och ice creaqm




Ett hav av lupiner

Ett hav av lupiner vill jag ha...mot vägen kanske?? Jag vet att de klassas som ogräs men jag tycker de är jättefina =) kanske bara röda och vita?





Riddarsporrar





Favoritblommor

Har efter mycket kort trädgårdserfarenhet kommit fram till att jag nog är väldigt förtjust i "mormors"blommor. Dvs lite gammaldax växter.
Samlar några favoriter här, så kanske jag kommer ihåg den dagen det är dax att plantera =)

Maria

fredag 23 april 2010

Vitt?

Vi funderar på att måla huset vitt med gråa knutar.
Annars blir det några andra neutrala, "gammaldags" färger.

Toa från Mjöbäck

Ganska fin toalett från Mjöbäcksvillan som vi förmodligen kommer bygga med. Kanske kunde vara något till lilla toan på nedervåningen...

Enkelt, stilrent, snyggt.


Kök vardagsrum och matplats

Planlösningen på nedervåningen blir som den här, sett från köket. Fast vi kommer nog att köra på vitt =) Vi kommer också att ha en altandörr vid matplatsen.

Kungshus bra lösning?

Kikar på kungsgårdens lösning på tvätt/toa/kläd på nedre planet.

Inte så dumt kanske, fast jag skulle vilja spegla bara den delen så att tvättstugan kommer mot köket. Vi kanske har krånglat till det onödigt?? Får nog bli ett kik på detta i helgen.

http://www.ekeforshus.se/se/Startsida/Kungshus/hus/Kungsgården

Igår kväll försökte vi få en uppfattning om hur stort köket blir genom att springa runt och mäta i lägenheten. Kom fram till att det i alla fall inte blir för litet. Snarare gigantiskt... =)

Handikappanpassning

Vi ritar och ritar och funderar och ritar om =) Just nu har vi fastat på toalett och klädkammare i entrén. De håller nämligen inte måttet för handikappanpassning så vi måste förstora dem och det är inte det enklaste att få ihop det så det blir bra.

onsdag 21 april 2010

Trädgårdsdrömmar

Helt okunniga på detta område så det blir en utmaning men Maria drömmer om ett litet växthus och ett fint hönshus med vita luddiga höns. Tror att de heter silkeshöns...

Vanessa Hannen

Häftig klädhängare från Vanessa Hannen

Fina prylar från anyhow.se

Söta prylar från anyhow.se

Fina post-IT-lappar

Fin bokhylla

Fin bokhylla! och budgetvänlig...


Loppis

Jag älskar att gå på loppisar! Massa skräp men har man tur kan man göra riktiga fynd för några tior. En liten skattletare... Tycker det är lite intressant med svensk designhistoria men jag köper bara saker som jag verkligen gillar!
Älskar gamla fina skåp. Hittar ibland men hittills har jag inte haft plats men nu jäklar skall jag ha tag på ett par fina skåp att göra i ordning! Vitt så klart...




Fint från Svanefors

Gillar verkligen dessa gardinerna från Svanefors!
Snygga textilier på Svanefors>>

Vill ha hissgardinerna i köket


Ritning

22 Mars 2010
I helgen var vi återigen på husknuten och kikade runt och träffade Mjöbäcksvillan för att diskutera några ändringar på ritningen som vi vill göra.
Ha ha ha kolla in ritningen nedan... (klicka för större bild). Stackars människa som skall försöka tyda och rita rent den säger jag bara... Skall bli intressant att se hur mycket som blir rätt =)

Bassängföljetong

12 Mars 2010
Efter en idog mailkorrespondens och ett antal telefonsmatal har kommunen konstaterat att ca 30% av bassängen ligger på vår mark, resten hör till kommunens. Problemet skall lösas har vi blivit lovade, frågan återstår dock hur man gör detta på enklast sätt.

Kommunfix och överraskningar

4 Mars 2010
I går var vi på kommunen i Partille och fick vårt köpebesked påskrivet så nu är tomten vår. Vi var ju självklart tvugna att åka förbi och kika lite igen på tomten. Fortfarande massor med snö så det är svårt att se hur det verkligen ser ut men vi fick en liten fin överraskning när vi hittade en cementbassäng under snön. Ett stort, djupt, 4-kantigt hål nedsänkt i marken med cementväggar, i ena hörnet av tomten. Halvkul... Kan hända att den ligger precis utanför vårt men om pinnarna stämmer så ser det ut att ligga innanför gränsen.
Den syntes inte när vi var och kikade på tomten första gången pga av all snö och sen var vi ju tvugna att bestämma oss. Den finns inte inritad någonstans i de papper vi fått och ingen har informerat om den. Känns som att den kan innebära en del merkostnader för oss om det är något som behöver tas bort eller fyllas igen.
Har mailat kommunen för att få veta vad det är för något.

Bankbestyr

23 Februari 2010
Förra veckan fick vi kontraktet tillbaka från kommunen påskrivet och i går var vi på bankbesök så nu är snart tomten vår!

Kök och Bad

8 Februari 2010

I lördags var vi iväg och kikade lite på kök och bad på ett ställe i Uddevalla. Beror ju på vad vi väljer för huslev men det är ju alltid kul att kika...

Mjöbäck har Vedumkök och "Eva" som ett av sina standardkök. Vi tycker det är fint. Blir i alla fall något liknande det. Lantligt, vitt med träbänkar. (Om vi inte hinner ändra oss, det vet man ju aldrig...)

Bad hittade vi inte så mkt kul. Ett handfat från Ballingslöv som var fint men brett så vi får se vad som får plats.

Vedumkök


Ritningar

3Februari 2010

Igår kom ritningar på "vårt" hus från Mjöbäcksvillan. Vi har begärt in offerter från flera tillverkare och just nu lutar det år Mjöbäcks eller Kungshus som leverantör. Ritningarna från Mjöbäcks ser bra ut. Lite justeringar skall vi göra men på det stora hela är vi nöjda. Men som sagt, inget klart ännu.

Det är ett jäkla pusslande och jämförande för att se vad man får för pengarna eftersom alla har olika standard.

Nu är det klart!

2 Februari 2010

Nu är det klart! Efter några sömnlösa nätter skriver vi idag på pappren till vår nya tomt i Lexbydal (Göteborg, Partille)!

Känns lite läskigt men väldigt roligt också. Så nu blir det husbygge och vi har redan en ganska klar bild på vad vi vill bygga.

Tomten ligger lantligt men med bra läge till stan 15-20 min kanske, och 2 km ner till Partille centrum.

Hästar utanför knuten (Iglatjärns welsch cob stuteri) och stor tomt till Lucas att springa på!

Hör till Bokedalens naturreservat och vi har ca 10 min? bil till sjön Aspen och bad.

Det blir ett spännande år!