måndag 5 december 2011

Saffransskorpor med pistage och apelsin


Receptet ger cirka 35 st skorpor.

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
2 st ekologiska apelsiner, rivet skal
5 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
1.5 tsk bakpulver
2 dl skalad pistagemandel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.

5. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

7. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.

8. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.

9. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar