fredag 27 januari 2012

Fredag kväll

Nu blir det musslor i vitt vin och grädde! MUMS! Mikael är väl sådär nöjd... men så är det när man bor ihop med en skaldjursälskare! =)





Recept Mo
ules frites
  • ungefär 1 kg blåmusslor
  • 1 liten gul lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 3 msk olja
  • 1-1 1/2 dl vitt vin
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt och vitpeppar

Tvätta och borsta musslorna. Släng alla som inte stänger sig då du knackar på dem. Släng också musslorna som har skadat skal. Vissa musslor kan ha lite skägg mellan skalen. Skär bort det med en liten kniv.

Hacka löken och vitlöken ganska fint. Fräs löken på svag värme i lite olja i en kastrull som rymmer alla musslorna. Löken ska inte få någon färg, bara mjukna. Häll i musslor, vin och grädde och sätt på locket. Låt koka cirka 4 minuter.

Lyft upp musslorna och lägg dem på ett fat så länge. Smaka av spadet, eventuellt behöver du salta och peppra lite. Om du vill ha ett tjockare spad går det bra att reda det med lite Maizena. Rör ner hackad persilja Lägg ner musslorna i spadet igen.

Servera med ett gott bröd eller pommes frites och aioli.

Att dricka till: Steininger Riesling 2009, Österrike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar