måndag 5 december 2011

Hurtbulle



Det här brödet åt jag första gången hos Cissi i Stockholm för många år sedan. Naturligtvis var jag tvungen att få receptet! Sedan dess har det blivit ett julbröd hos mig som jag brukar baka och ge bort i juletider. Det är fantastiskt gott med julskinka & senap på eller med en stark cheddarost!
Det är lättbakat, behöver inte jäsa och håller sig saftigt och gott i flera dagar.

1 st bröd

2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla Ko mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar